MERRY CHRISTMAS

  • Skrevet 27.12.2013
  • Klokken 20:36

Aloha!!

Jula her i USA er veldig forskjellig fra hva jeg er vandt til hjemme. Var rart uten pinnekjøtt, ribbe å all annen julemat jeg elsker. Har vært et følelsesmessig kaos de siste dagene, og vil egentlig bare hjem til familien min. Håper hjemlengselen går over fort!

På Christmas Day ble jeg vekket halv 8 av at lillebror hoppa i senga mi, røska dyna av meg å ropte "MARTHE, MARTHE WAKE UP!! IT'S CHRISTMAS!!!". Så bar det ned i stua for å åpne gaver. Er utrolig overrasket over alt jeg fikk fra vertsfamilien min! Fikk blant annet sko, veske, parfyme, sminke, hårbørste, gavekort osv. Men det fineste jeg fikk av dem var et smykke formet som Texas med et hjerte midt inni. Hos mamma, pappa og Malin fikk jeg et nydelig hjertesmykke og penger siden jeg sparer til ny Mac.

I går dro jeg, mom og Reigh på romjuls shopping, siden både jeg og Reigh fikk gavekort og penger til jul! Var på kjøpesenteret i en evighet, å jeg kan love at det var ekstremt masse folk der!

Six Flags med en haug utvekslings studenter!

Med Summer på skola

Gaylord Hotel med familien

Smykkene fra vertsfamilien og familien hjemme

GOD JUL <3

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 0Rolige dager

  • Skrevet 13.12.2013
  • Klokken 02:03

Lokal tid: 19:03

Aloha!

Siden det nermer seg vinterferie har vi ikke så sykt mye å gjøre på skolen. Timene går sakte og heldigvis har vi ikke så mye lekser heller. Jeg har vært sykt heldig med klassene mine, og har som regel bare foto lekser, sånn som i dag. Prøver å få satt opp en samtale med rådgiveren min for å få endret timeplanen min for 2. semester fordi jeg ikke har noe lyst til å bytte klasser. Hun insisterte på at jeg må ha en naturfagsklasse, men jeg må ikke det og den klassen forandrer hele timeplanen jeg har nå, så vil gjerne være i de klassene jeg er i. 

Akkuratt nå venter jeg på at Marte skal komme på skype, og i mellomtiden skal jeg gå ut å ta de siste bildene jeg trenger til Photojournalism i morgen! I Photojournalism i dag ble vi delt inn i grupper på to og to før vi gikk ut for å ta bilder av hverandre til et prosjekt vi holder på med. Partneren min tok bare randome bilder av meg, så fant vi dette da vi bladde gjennom bildene og jeg tenkte jeg skulle dele det med dere siden det beskriver følelsene mine for øyeblikket så utrolig godt :- Marthe

#utveksling


kommentarer: 0Update ..

  • Skrevet 09.12.2013
  • Klokken 20:22

Lokal tid: 13:22

Aloha!

Nok en gang klarer jeg å glemme helt av bloggen. Skulle gjerne sakt at jeg er lei for det, men har vært deilig å glemme av bloggen litt. Føler uansett, at dere hjemme fortjener en oppdatering på hva som har skjedd og hvordan det går. Holder på å jobbe med et "dypt" innlegg som kommer senere en gang.

Hverdagen i Texas går egentlig i et stort surr. Lurer litt på hvor de siste tre mnd har blitt av. Nærmer seg fort 4 måneders merket, og jeg kjenner jeg skulle ønske tiden kunne gå litt saktere. Skolen går utrolig bra, og jeg trives veldig godt. Er ganske vanskelig å få seg venner midt i skoleåret, men det går bedre enn forventet. Når det er sagt, er jeg så opptatt med familien i helgene at jeg ikke har tid til å finne på noe med de vennene jeg har fått. Familien jeg bor hos nå er seriøst helt fantastiske. De er virkelig som en 2. familie for meg. De tar så trolig godt vare på meg at jeg ikke helt vet hvordan jeg noen sinne skal få takket dem.

Siden sist har jeg: vært på IKEA, vært på et gigantisk kjøpesenter i Grapevine, vært i Big Spring for å feire Thanksgiving med familien til mom, vært på Parade Of Lights med familien og Colton og litt julegave shopping! Noe som er utrolig morsom med Texas, er at folkene som bor her freaker totalt ut dersom gradstokken begynner å nerme seg 34-32 farenheit. Denne uka har vi har den værste vinteren de har hatt her på mange år, altså omtrent 2 cm snø og -5 grader ute. Texans har virkelig ikke peiling på hva de skal gjøre, så matbutikkene er ribba for mat, ingen vet hvordan de skal kjøre på glatt føre, de aker ned oppkjørselen på søppel lokk og pappesker og nesten alt stenger. Hadde fri fra skolen fredag på grunn av været, og har fri fra skolen i dag på grunn av føret på veiene. Selv er jeg såklar ikke så veldig facinert av snø, men Reighley stod å stirra ut av vinduet i evigheter før hun ropte "Marthe, come see! It's snowing!!!". Gikk bort til vinduet, så ut for så å se på Reigh. Snødde ikke i det hele tatt, men det var tydeligvis noen små flimmer med hvitt som kom ned. Texans har null peil på hva snø er. Just sayin'Planen for denne uken er konsert med hele skolekoret tirsdag (om vi kommer oss på skolen...), må kjøpe kjole til et kirke-event og et kor-event neste uke også skal vi til Six Flags på lørdag sammen med EF!

Så, i skrivende stund sitter jeg omtrent som dette:Senere i dag skal vi muligens ut en tur, også skal vi lage pepperkakeby i kveld! Julekos <3

- Marthe

#Utveksling


kommentarer: 0MARTHE BLIX

Welcome to this crazy little world of mine
hits