Fall photos

 • Skrevet 31.10.2013
 • Klokken 04:29

Lokal tid: 10:29 PM

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 0Trunk or treat!

 • Skrevet 30.10.2013
 • Klokken 03:30

Lokal tid: 9:30 PM

Aloha!

Er utrolig opptatt med skole osv. Har set utrolig bra hvor jeg er nå, og kunne ikke vært mer takknemlig for alt som skjer i livet mitt!

Så, i dag arrangerte skolen noe som heter Trunk Or Treat. Det betyr at forskjellige klubber og foreninger på skolen kler seg ut å deler ut godteri til små barn som kommer. Mye tryggere enn Trick or Treat, siden de voksene kan være mer sikker på hva som er i godteriet.

Skulle egentlig dele ut med koret, men det var utrolig mange fra kor og jeg, Reighley og Kaitlynn var ganske sene (a) Så kor direktøren sa jeg ikke trengte å være der, så meg, R og K gikk egentlig bare rundt å snakket med folk. Var utrolig koselig og møtte masse nye mennesker :) Siden jeg ikke hadde no kostyme, bestemte jeg meg for å ta på Homecoming kjolen min å være prinsesse, som da endte med at jeg var "The Norwegian Princess" ifølge Robbie og Colt!

"The Norwegian Princess", Bat Girl (R) & Robin Hood (K)!

Kaitlynn, Robbie & Reighley <3

Kaitlynn, Colt & Reighley <3

-Marthe

#utveksling


kommentarer: 0Elektisk storm

 • Skrevet 27.10.2013
 • Klokken 14:47

Lokal tid: 8:47am

Aloha!

Så, meg, mom å Reighley skulle egentlig til Big Spring i helgen for å møte noe familie, men mom har en helt syk migrene som gjør at hun er sengeliggende. Hun hentet meg og R ut fra skolen en time tidlig på fredag så vi skulle få tid til å pakke. Vi pakka bilen, begynte å kjøre, kjørte ca 2 timer, jeg var dårlig, mom var dårlig, endte opp på en bensinstasjon utti ingenmansland, kjørte 30 min til, mom bestemte seg for å snu, kjørte 2 og en halv time tilbake til Fort Worth.

Siden det ikke ble no tur, dro jeg og R til Walmart å kjøpe The Great Gatsby, godis og neglelakk for å ha jentekveld. Da vi var midt i filmen begynte det å torne, men R mente det bare var fra filmen. Inntil det begynte å blinke masse lys ute å R oppdaget at det var en elektisk storm ute! Det betyr at himmelen er et svært lysshow or at det tordner helt sykt. Begynte å regne og hagle som bare det etter en liten stund også. Fikk noen ganske bra bilder av lynet!

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 0Welcome to Saginaw!

 • Skrevet 23.10.2013
 • Klokken 04:15

Lokal tid: 09:20 PM

Aloha!

Har brukt mye tid sammen med den nye familien min. Kommer utrolig godt overens med dem, og fikk en connection med Reighley med en gang jeg kom hit. Hun hjalp meg å pakke ut på lørdag, søndag var vi i kirka og meg og Reighley brukte resten av dagen på å prøve farge håret mitt. Ble bra resultat til slutt, men tror jeg har farget håret mitt 4 ganger fra torsdag til søndag.

Mandag tok dad meg med til Saginaw High School for å registreres. Fikk ny timeplan og hadde tre timer på skolen.
Slik ser den nye timeplanen min for dette semesteret ut:
1. Counseling & Mental Health (psykologi ish fag)
2. Junior Varsity Choir
3. Photojournalism
Lunch
4. Math Models
5. Art 2 Photography
6. English 3
7. US History

Har lunch og photography med Reighley, noe som er utrolig bra!

Skal være med Reighley på tennis trening som starter klokka 7 på morningen på torsdag.. Hun vil jeg skal prøve tennis med dem, så why not...? Rett etter skolen på fredag, drar jeg, R og mom til Big Spring for å besøke familien der og være med på en baby shower! Gleder meg utolig mye selv om det er en 4 timers kjøretur!

Kosetid med Bandit <3

Ny skole, nytt hår!

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 0Goodbye Plano

 • Skrevet 19.10.2013
 • Klokken 15:16

Aloha!

Har hatt 2 fantastiske mnd i Plano. Har opplevd og vokst så utrolig mye mens jeg har bodd her. Er så utolig takknemlig for vennene jeg har fått, minnene vi har sammen og måten alle har tatt imot meg. Heldigvis er Saginaw bare 1 time unna, så kan fremdeles møte dem.

De siste timene mine her skal jeg og Albane tilbringe med å gjøre absolutt ingen ting, før Renee og Cory kommer å henter meg. Hadde en super dag i går sammen med familien til Albane. Vi dro på The Cheesecake Factory og bare trødde litt rundt på kjøpesenteret, som er utendørs. Måtte til legen å ta en sprøyte igår, men gikk faktisk helt ok.

Min beste Albane <3

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 0Siste dag på Plano East

 • Skrevet 18.10.2013
 • Klokken 05:08

Aloha!

I dag hadde jeg min siste dag på Plano East Senior High School! Var egentlig utrolig chill for hadde prøver i nesten alle timene, men lærerne så ikke pointet med at jeg tok dem så har egentlig hatt fri hele dagen. Fikk også pakke fra Angela og Antonio idag. Fikk en andebamse av Angela og sheetmusic til en tradisjonel Hawaiian sang og en løvebamse av Antonio! Har verdens beste venner <3

Etter skolen dro jeg og Albane på Krogher for å kjøpe godis til ikveld og imorgen, så dro vi hjem til henne, spiste middag, så dro vi til Walgreens for å kjøpe hårfarge. Vi har nemlig dip dyed håret mitt elektrisk blått! Ble utrolig stilig. Nå skal vk bare slappe av, for vi har nemlig fått høstferie :D

Matching europeans ..

Blått hår! Ser kulere ut i virkeligheten :)

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 1So far + moving

 • Skrevet 16.10.2013
 • Klokken 03:07

Lokal tid: 20.07

Aloha!

I dag har jeg vært i Texas i 8 uker, og på søndag har jeg vært her i 2 mnd. Tenkte jeg skulle blogge litt om hvordan året mitt har vært så langt og hva som skjer denne uka spesielt.

Starter med denne uka. På lørdag flytter jeg til Fort Worth til min permanente familie. Har vært ganske mye styr og lite informasjon når det kommer til dette temaet, så jeg kan oppsummere dette kort. I begynnelsen av september var jeg, Renee, Cory og Coco på besøk hos broren til Cory, Jerry, i Fort Worth. Ettersom EF slet med å finne familie til meg, sa Jerry og Christy for omtrent 3-4 uker siden at de kunne være min permanente familie. Var ganske mye arbeid som måtte inn i denne prossessen, siden jeg må bytte skole. Jeg flytter på lørdag, og starter på Saginaw High School på mandag. Såklart, om det hadde vært opp til meg, hadde jeg valgt å bli værende på Plano East Senior High, men jeg vil heller flytte til Fort Worth, som er en time unna her jeg bor nå, enn til en totalt annen plass i Texas, som ville vært alternativet. Siden jeg har møtt min nye familie fra før, gjør det ting litt lettere. De er utrolig koselige folk, og jeg får en søster som er 15 år og en bror på 11 istedet for 8 mnd. Så min siste kveld med Renee og Cory blir i morgen, for siden jeg har fredag fri fra skolen skal jeg være hos Albane fra torsdag til lørdag.

Ellers har jeg det utrolig bra. Koser meg kjempemasse. Vennene mine er fantastiske, lærerne mine er utrolig kule og familien min er herlige. Jeg har virkelig "The Time Of My Life". Har hatt et par dager med hjemlengsel, men for det meste tenker jeg egentlig ikke så mye over hjemme. Dette har blitt som et andre hjem til meg, og jeg trives kjempegodt. Er egentlig utrolig glad for at jeg ikke har hjemlengsel, for det gjør hele opplevelsen bedre. Savner såklart familien min og vennene mine, men det er ikke sånn at jeg skulle ønske jeg va hjemme istedet for her. Amerikanere er utrolig hyggelige. De tar godt imot deg, og jeg har vært så heldig å ha folk rundt meg som virkelig bryr seg om meg. Albane, Angela, Akia, Joanne, Tyesha, Zoya, Ashley, Antonio, Gabie, Ian, Cassidy og Emma er en herlig gjeng med mennesker. De har gjort alt utrolig fint so far. Kommer til å savne de utrolig mye, så skal kose meg med dem de to siste skoledagene jeg har med dem.

Albane har fått en helt spesiell plass i hjertet mitt. Hun er min aller beste venn her. Hun sier alltid hva hun mener, og hun hører på hva du har å si. Kommer til å bli trist å flytte fra henne, og har en følelse det kommer til å bli masse tårer på lørdag når Renee og Cory kommer å henter meg hos henne for å kjøre meg til Fort Worth. Selv om vi bare har kjent hverandre i omtrent 9-10 uker, kan jeg med hånden på hjerte si at hun lett er en av mine aller beste venner. Vi har så mange morsomme minner sammen, som The State Fair, rollerskating, kino, shopping, fotballkamper og kosekvelder med familien hennes, som forresten behandler meg som deres eget barn. Heldigvis blir det ikke for lenge til jeg ser Albane og familien hennes igjen, for i november fyller hun 16, og da skal hun faktisk ha Sweet 16!- Marthe

#utveksling 

 


kommentarer: 0Rainy day

 • Skrevet 15.10.2013
 • Klokken 02:23

Aloha!

Har vært en utrolig grå dag. Regnet høljer ned og det er kjempefuktig ute. Sovna da jeg kom hjem fra skolen og bå sitter jeg å ser Despicable Me. Utrolig godt med en lazy day i dag.

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 0Texas State Fair

 • Skrevet 14.10.2013
 • Klokken 04:43

Aloha!

Har hatt en helt fantastisk dag! Texas State Fair er en festival lignende ting som foregår hver oktober i Downtown Dallas. Vi møtte to gutter fra organisasjonen Albane reiser med, og vertsbroren til den ene + to kompiser av han!

Texas State Fair er egentlig en stor samlingsplass hvor folk frityrsteker de rareste ting. Kan for eksempel si at i dag har jeg smakt både fried oreo, fried chocolate chip burritos, fried cheesecake og chichen fried bacon. Har hatt en helt fantastisk dag!

Var også haugevis av dyr der! Var faktisk på et hundeshow.

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 1Rollerskating

 • Skrevet 13.10.2013
 • Klokken 18:19

Aloha!

Hadde en utrolig morsom dag i går! Dro til Texas Skateium med Albane og Emma for å stå på rulleskøyter. Er utrolig stolt over av jeg ikke falt rett på rumpa! Filma litt som kommer med i videoen.

Vertsforeldrene til Albane kom å henta oss, så dro vi å spiste pizza før vi dro hjem til dem. Der farget vi håret til Albane og Deb før vi så The Voice! E har det sånn at de faktisk sitter med ryggen mot TV'n å snur seg om de liker det. Litt nerdete, men utrolig gøy!

I dag skal vi i kirken før vi drar til Texas State Fair! Elsker familien til Albane, de tar meg med på alt mulig.

Min kjære Albane <3

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 1Blackout

 • Skrevet 12.10.2013
 • Klokken 19:47

Alooooha!

Siden det var en stor kamp igår, hadde vi pep-rally på morningen. Etter det hadde jeg kor, hvir jeg spilte den norske nasjonalsangen til koret og direktøren falt helt pladask! Ellers spiste vi bare cookies og hørte på konsert opptak fra torsdag :)

Det var Blackout game for Plano East Panthers! Kampen var mot Allen Eagles, som er det beste high school laget i staten eller noe.. Stillingen var 62-10 til Allen da jeg og Alban bestemte oss for å dra. Var bare 3 minutter igjen av kampen, så med mindre set skjedde et mirakel etter vi dro, ble Plano East fullstendig grusa!

Var faktisk passe bra stemning på studenttribuna på bortesiden, med tanke på at det var hjemmekamp for Allen. Fikk til og med pompoms!

Skulle egentlig i bryllup i dag, men host dad er i Kansas i forbinnelse med jobb, så jeg, Albane og Emma skal dra å stå på rollerskates! Gleder meg kjempemye!

PESH Golden Girls

Mine kjære kor jenter <3

Velkommen til Math Models

6 minutter av kampen spillt....

Albane, Angela & meg <3

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 0Konsert

 • Skrevet 11.10.2013
 • Klokken 05:36

Aloha!

Hadde min første konsert i kveld! Var sykt nervøs for jeg kom inn i koret for under to uker siden, som betyr at jeg har hatt knapp tid til å lære all musikken til i kveld! Var spesielt nervør før nasjonalsangen som jeg kan typ to ord i! Gikk heldigvis utolig bra! Er så fornøyd, å kjempestolt av jentene i koret mitt!

Funker sånn at er 5 forskjellige kor på skolen, men alle er med i Plano East Senior High Choir! Vi er da 150 stk i PESHC, noe som høres utrolig kult ut når vi setter sammen de forskjellige stemmene :)

Etter konserten kom Albane og hennes vertsfamilie med blomster til meg! Er så utolig glad for at jeg så fantastiske venner <3 Antonio gjorde alt for å roe nervene mine før konserten.

I øyeblikket leter jeg etter norsk musikk som skal spilles i kortimen i morgen! Er også Pep-Rally og black-out i morgen, boe jeg gleder meg sykt til :D

1. Meg og Antonio etter konserten // 2. Blomstene fra Albane // 3. Koret mitt! Jeg er nr.2 nederst fra høyre :)

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 1Leksemania

 • Skrevet 10.10.2013
 • Klokken 04:28

Alooooooha!

Hadde egentlig ikke lekser i dag heller, men siden jeg ikke er hjemme fra skolen før klokken 9 i morgen, bestemte jeg meg for å gjøre unna det jeg kunne av ting som skal inn på fredag. Irriterende nok har vi ikke gått gjennom alt i Anatomy, så må vente til å morgen med å gjøre de leksene ferdig.

Ellers tok jeg meg en snartur til Target etter skolen. Måtte få tak i en kjole siden vi skal i bryllup i helgen, også kjøpte jeg den første boken i The Mortal Instruments og penner med søte farger så jeg ikke kjeder meg ihjel på skolen..

Har filmet litt mer til Follow Me Around videoen eller hva jeg nå skal kalle den. Gleder meg til å redigere den å vise dere hvordan en typisk uke her kan være! Ikke at noe er typisk, for det skjer noe hele tiden. Vi har for eksempel en Pep-rally på fredag, så det blir inkludert i videoen ;)- Marthe

#utveksling


kommentarer: 1Chill...

 • Skrevet 09.10.2013
 • Klokken 02:11

... as if!

Tror dagen i dag er den første på i alle fall fem uker jeg ikke har noen lekser. Er så utrolig lei av skolearbeid. En ting er sikkert, skolen hær krever så utrolig mye mer enn skolen hjemme i Norge gjør. Tar bussen til skolen klokka 8 om morningen, så er jeg tilbake her hjemme ca klokka 5, for da å ha omtrent 2-3 timer med lekser. Ikke at jeg klager btw, jeg har The Time Of My Life her borte.

Tenkte jeg skulle lage A Day/Week In My Life video, så dere kan få se litt mer av hvordan jeg egentlig lever her borte. Filmet litt på skolen i går, så tenkte jeg skulle samle klipp fra hele uka så poste den neste uke eller noe.. Sounds like a plan?

I øyeblikket venter jeg på at Renee skal si middagen er klar, så skal jeg se Pearl Harbor etterpåå. Er lenge siden jeg har sett den, så gleder meg utrolig mye!
- Marthe

#utveksling


kommentarer: 0Weekend

 • Skrevet 07.10.2013
 • Klokken 00:18

Hey!

På fredag dro jeg til Albane (fransk utvekslings student) og overnattet. Vi så den nyeste Star Trek filmen med verts moren hennes! Lørdags morgen gikk egentlig bare til å se på opptak fra X Factor før vi kom på at vi skulle på shopping, så vi fikk omtrent 20 minutter til å kle på oss og sminke oss. Ups. Vi dro til Firewheel Mall, som er et utendørs kjøpesenter. Været var ikke akkurat på vår side, var litt regn i luften og iskald vind. Til å være Texas var det utrolig kaldt ute igår, bare 12 celcius. Derfor måtte vi løpe innom Old Navy å kjøpe en hettegenser så jeg ikke kom til å fryse ihjel.

Vi møtte Emma (Nederland), Taihei (Japan) og Manuel (Italia) klokka 1, så dro vi på T.G.I. Friday's for å spise lunch. Servitøren vår syntes alle hadde så kul accent, så han lurte på hvor vi var fra. Han syntes det var utrolig kult at alle 5 var utvekslings studenter.

Vi gikk egentlig bare rundt i noen minutter før vi fant ut at det var alt for kaldt til å være ute, så vi gikk inn på Barnes & Noble, hvor de heldigvis hadde Starbucks. Vi var også innom Ulta for Albane klarte å glemme all sminken sin på skolen på fredag, og om du glemmer noe i garderoben på skolen, tar fotballjentene det og kaster det. Teit, I know. 

Etter Albane ble hentet, gikk jeg, Emma, Taihei og Manuel til World Market, som er en alt mulig butikk. Begge guttene ble hentet mens jeg og Emma utforsket butikken. De hadde utrolig masse kult. De hadde også mat og godteri fra hele verdens. Taihei oversatte noe av det som stod på det japanske godteriet til oss.

I dag har jeg gjort absolutt ingen ting egentlig. Skypet med familien tidligere, og ellers har jeg bare gjort lekser, ryddet rommet og vasket klær.- Marthe

#utveksling


kommentarer: 0Hello from Texas

 • Skrevet 06.10.2013
 • Klokken 05:28

Hei!

Så det er en stund siden jeg har blogget her, men har nå bestemt meg for å blogge fast her istedet for på den engelske. Mest fordi jeg føler mest for å skrive på norsk. For å lese det jeg har blogget om så langt, klikk her.

Kort oppsummering:
Jeg har det så utolig fantastisk her. Familien jeg bor med atm er helt fantastiske, lærerne mine er utrolige og folkene her er så snille. Har vært litt styr med timeplan og sykdom, men alt er bedre nå. Tiden flyr og det skjer noe hele tiden. Ikke at man har så mye tid til et sosialt liv i ukedagene, men helgene er morsome!

Timeplanen min ser slik ut:
1st period: Choir - Ms. Kelly er helt crazy. Det er egentlig alt jeg har å si. Hun er absolutt nuts, men hun er så koselig. Elsker den klassen! Vi har første konsert på torsdag, gruer meg helt sykt.
2nd period: US History -  Coatch Wester er utrolig kul. Han vet hva han snakker om. Vi lærer om forskjellige ting som har skjedd opp gjennom Amerikans historie, veldig enkelt. Er litt forvirra for jeg måtte bytte historieklasse (lang historie), og Coach Wester gav meg en karakter for en oppgave han hadde gitt klassen før jeg bytta klasse, så historiekarakteren min er feil.... Irriterende.
3rd period: English 4 - Mr.Hall er en av de kuleste lærerene jeg har vært borti i hele mitt liv. Han er bare 26, så han er ganske ung og skjønner seg på undommer. I engelsk lærer vi om poesi, vi har bok klubb og nå holder vi på å skrive en oppgave som faktisk er due på mandag.
 4th period: Math Models w/app - Matte..... Hadde aldri trodd jeg kom til å si at jeg faktisk liker mattetimene litt, men Ms.Carrell gjør alt så utrolig lett å forstå. Math Models er vanskeligere enn Algebra 1 (jeg hater algebra btw), og funker som en forberedelsesklasse før Algebra 2.

LUNCH

5th period: Human Experience Honors - Mr.Russell er uten tvil den kuleste læreren man kan ha. For det første, så er klassen latterlig lett. Hum Ex går ut på å analyserte ting som skjer i verden og hvordan media påvirker oss. For øyeblikket leser vi Batman - The Dark Knight Returns. Trenger jeg si mer? Klassen er fantastisk. For det andre, Mr.Russell kjøper forskjellig candy til oss fordi han mener vi må være åpen for forandring.
6th period: Psychology - Ms.Cox er en kul dame. Hun bryr seg egentlig ikke så masse om hva vi holder på med mens hun går gjennom Power Point'ene så lenge vi står på prøvene. Sitter sammen med Tyesha, Joanne, Gabbie og Akia, og for å si det kort; jeg ler så utrolig mye i løpet av de 50 minuttene timen varer. De jentene er helt fantastiske.
7th period: Anatomy and Physiology Honors - Dette er uten tvil den vanskeligste klassen jeg har. Mr.Abraham er heldigvis utrolig forståelsesfull og hjelper meg utrolig mye. Han mener også at jeg har en ulempe med at engelsk ikke er første språket mitt, så han er extra snill med karakterene mine.  


Choir - A
US History - C (Feil, har egentlig A)
English 4 - A
Math M w/app - A
Hum Ex H - A
Psychology - B
A&P H - B

Blir vanlig blogging etter dette! Gleder meg til å starte å blogge igjen.

#utveksling


kommentarer: 0MARTHE BLIX

Welcome to this crazy little world of mine
hits