SLEP Test

 • Skrevet 31.07.2013
 • Klokken 14:30

HEY!

I dag fikk jeg en test i posten fra EF som jeg må ta grunnet at skolen jeg har blitt søkt inn på i USA krever det, som betyr at jeg ikke får vite reiseplanen min enda! Er så lei av å vente, vel bare reise over nå..

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 6Surprise going away party

 • Skrevet 30.07.2013
 • Klokken 23:53

Hey!

Gjorde ikke noe spesiellt før middag, satt egentlig bare å så på TV med Malin. Så dro jeg å mamma til Sortland for å gjøre nødvendige innkjøp til jeg reiser til USA. Da vi kom hjem sa pappa at jeg måtte gå ned å hente den iPhonen jeg skal bruke i USA, så da jeg kom ned var sofaen og bordet flyttet på, det var puter som folk kunne sitte på og jeg tenkte egentlig bare "Hvem har bursdag?". Skulle akkurat til å rope på mamma for å spørre, men da hoppet Unne, Susann, Anniken, Henriette, Marie, Mathilde og Sigrid ut fra gjesterommet å ropte surprise. Var så sjokka at jeg egentlig ikke fikk fram et ord. Verdens herligste jenter hadde da planlagt et surprise going away party til meg siden jeg drar snart. Kirsti kom også innom en tur senere på kvelden.

Har hatt det supermorsomt, og er så sykt takknemlig for de fantastiske jentene jeg får kalle mine beste!
Får antagelig ikke sett Sigrid og Mathilde igjen før jeg drar, så det var litt vanskelig å si hadet til dem :(

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 2Spm Utveksling - svar

 • Skrevet 29.07.2013
 • Klokken 20:02

Hey! 

Her er svarene på spørsmålsrunden!

 

Hva er det du gleder deg ALLER mest til?

Jeg gleder meg aller mest til å bli kjent med en ny kultur og nye mennesker! Kan ikke akkurat si jeg gruer meg til shopping heller, for bor rett utenfor en storby!

Hvilke fag skal du ta?

Om alt løser seg slik jeg håper, så skal jeg ta psykologi, biologi, fransk, engelsk, historie, amerikansk historie og matte! Har ikke lyst til å ta opp historie når jeg kommer hjem, så skal se om jeg kan ta 7 fag :)

Hva tror du blir den største forskjellen mellom Norge og USA?

Umh, muligens religion. Pappa sa at Texas ligger i det såkalte "Bible-belt" som betyr at de er ganske religiøse. Jeg er ikke religiøs selv, så tror det kan bli den største forskjelle, iallefall for meg. Og en ting jeg vet kommer til å bli forskjellig fra Norge er åpenheten til personene :)

får du møte familien før du skal bo der i et år?

Jeg får ikke møte familien før jeg reiser til dem nei. Første gang jeg får møte dem er på flyplassen når jeg kommer

hvor hen?

Vet ikke helt hva du tenkte på, men om du snakker om hvor jeg skal bo, så skal jeg bo i Richardson rett utenfor Dallas i Texas.

hvorfor valgte du usa?

Jeg valgte USA fordi det har vært drømmen min siden jeg var rundt 8 år gammel. Det var aldri noe valg om noe annen plass, akkurat dette året har vært drømmen min så lenge. Jeg vet ikke helt hva som får meg til å elske USA så mye.

Hvor lenge skal du være der?

Skal være i USA i ca 10 mnd

Hva gleder du deg mest til? (hvis du ikke har dratt enda)

I øyeblikket gleder jeg meg aller mest til å møte velkomst familien min å få en permanent familie

Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med Education First (EF)

Flott blogg, gleder du deg masse?

Tusen takk! Jeg gleder meg kjempemye, verker etter å bare dra nå!

er det spennende?

Det er utrolig spennende. Alt er nytt og jeg har null idé om hvordan året kommer til å bli :)- Marthe

#utveksling


kommentarer: 1Lazy day

 • Skrevet 29.07.2013
 • Klokken 16:12

Heeey!

Idag har jeg gjort absolutt ingen ting engentlig! Brukte ekstra lang tid i dusjen bare fordi jeg kunne også har jeg bare sett litt på TV med Malin!

Bestemte meg for å finne fram kofferten for å begynne å pakke, men aner ikke hva jeg skal pakke med tanke på kleskoden på skolen.. Har nesten ingen ting som passer koden, så tror ikke jeg skal bekymre meg så mye for overvekt!

- Marthe


kommentarer: 2Nervevrak: skype med mom og dad!

 • Skrevet 28.07.2013
 • Klokken 18:56

Hey!

Tredje innlegg idag, good Marty!

Var så sykt nervøs før skypesamtalen med mom og dad. Totalt nervevrak, men var så syyykt herlig å snakke med dem :D

De fortalte at de skal ta meg med på rodeo, basketkamp og shopping når jeg kommer, også fortalte de meg litt om hvordan skolen og folkene der er og at jeg burde forvente noen sykt rare spørsmål fra de andre elevene på skolen. Nå gleder jeg meg helt sykt masse til å reise til dem, selv om jeg bare skal bo der en liten stund :)

Siden de er såpass unge, er det utrolig lett å snakke med dem og de forstår kanskje ungdom bedre enn de som er rundt 50.


Bassenget i hagen og hunden, Howie <3

- Marthe

#utveksling


kommentarer: 1Innkjøp fra Hellas

 • Skrevet 28.07.2013
 • Klokken 14:15

Heeelu!

Da har jeg endelig snudd hodet bort fra alle utvekslingsbloggene og tatt bilder av innkjøpene mine fra Hellas. Skal sies at jeg brukte penger på masse greier jeg som blader, flipflopper (som jeg kastet på flyplassen i Tromsø da vi kom hjem), godteri, lipsyler og ting jeg ikke husker atm.

Toppene jeg kjøpte, ble kjøpt i Chania i en gate hvor de faktisk hadde normale butikker. Ikke bare sånne neon fargede topper som det står Converse og Jack Daniels på. De hadde til og med Zara, men kjøpte ikke noe der. Husker egentlig ikke så mye av prisene på det jeg kjøpte, men tror alt kostet rundt 10 euro for hver.


Caps fra et random marked. Kostet 9 euro, utrolig fjortis og kommer antagelig ikke til å bruke den flere ganger enn den ene dagen jeg brukte den på Kreta.


Mens vi er på fjortissiden.. Nå skal det poengteres at jeg faktisk elsker basketball og har vært på utkikk etter jersey'en til LeBron James veldig lenge! Så da jeg fant den tenkte jeg egentlig bare: shit the same. å kjøpte den denne kostet nermere 20 euro, men den er såklart fake da.


Topp fra Stradivarius - her  


Tubetopper fra Stradivarius


Topp fra Bershka

Topp fra Pull And Bear - HER

- Marthe


kommentarer: 0Nytt design + utvekslingsupdate

 • Skrevet 28.07.2013
 • Klokken 11:50

Heyhey!

Da har jeg byttet design, igjen! Blir aldri fornøyd så da blir det sånn... Men, tviler på at jeg får noe tid til å endre så mye på designet framover i tid uansett.

Fikk mail fra mom inatt, der hun hadde skrevet litt om kleskoder på skolen jeg skal gå på, å da tenkte jeg bare: OH NO. Det har seg nemlig slik at: det MÅ være armer på toppen din (ingen singlett, tubetopp osv) og alle shortser, skjørt og kjoler må være under fingertuppene når du står med armene rett ned. Dette betyr egentlig at jeg må ut å kjøpe meg en hel ny garderobe. Gjennomsnittstempraturen i Dallas er det samme som vi har her i Nord-Norge på sommeren, og jeg er en veldig varm person, så om sommeren her nord (når solen titter fram såklart) bruker jeg bare singletter. 

Planen for dagen er å ta bilder av alle innkjøpene mine fra Hellas og å skype med mom og dad, så vi blogges senere!


Meg og Susann i juuuni eller noe!

- Marthe


kommentarer: 4Spørresunde - utveksling

 • Skrevet 26.07.2013
 • Klokken 23:46

Heeeey!

Siden jeg har utrolig lite å blogge om for tiden, tenkte jeg å kjøre igang en spørrerunde om utvekslingen. Dere kan såklart spørre om andre ting også, men i hovedsak om utvekslingen :)

Kjører runden til jeg føler jeg har nok spm til et passe langt innlegg eller to!Marthe

#utveksling


kommentarer: 5Data problemer!

 • Skrevet 26.07.2013
 • Klokken 21:07

Hallo kjære lesere!

Nå har det seg sånn at Mac'en nekter å spille av lyd od skolepc'n funker ikke med mindre ladderen er i.. Så jeg må få sett på problemet med macen før jeg drar til USA!

I tillegg er farfar, Kari og tante Kristin her idag og i morgen, så blogger når jeg har tid :)


kommentarer: 2Outfit 240713

 • Skrevet 25.07.2013
 • Klokken 14:50

Hei!

Siden dagen i dag blir tilbrakt i maleklær, legger jeg ut gårsdagens outfit!
Shorts - Cubus // Topp - Bikbok // Sko - Skopunkten

- Marthe


kommentarer: 0FÅTT VERTSFAMILIE!

 • Skrevet 25.07.2013
 • Klokken 00:16

HEY!

Er så sykt lykkelig nå! Fikk en mail i dag/går om at jeg har fått velkomst familie i Richardson, Texas! Det ligger 20 minutter unna storbyen Dallas.
Nå skal det sies at de ikke er permanent familie, grunnet at de har en baby jente på 5 mnd, men det er de jeg skal bo hos i begynnelsen, og det er de som skal hjelpe meg med å skrive meg inn på skolen og bli kjent med området. Det er slik at når jeg får en permanent familie, vil jeg fremdeles gå på samme skole. 

Skolen jeg skal gå på heter Plano East Senior High School. Det er en skole med bare junior og senior, og skolen består av over 3000 elever og 5 bygninger, noe som kommer til å bli en stor forskjeld fra hva jeg er vandt til hjemmefra!Er sikker på at jeg kommer til å gå meg bort!

Er usikker på hvor mye familien min er konfortabel med at jeg legger ut på internett, så sier bare at det er mom, dad, uncle, baby og en hund :) Alle de voksene er i slutten av 20-årene/begynnelsen av 30-årene, så de er ganske unge :)

Om noen har noe spørsmål, bare kommenter :)

- Marthe


kommentarer: 2Utvekslingsutfordring

 • Skrevet 24.07.2013
 • Klokken 12:45

Ville blogge noe i forbinnelse med utvekslingen siden tiden nærmer seg for å forlate lille Norge, så så jeg en annen som skal på utveksling hadde postet en utfordring, så jeg googlet det, og alle hadde egentlig den samme utfordringen men hentet litt fra forskjellige, så here we gooooo!

Hvor skal du dra på utveksling?

Jeg skal til USA! 

Hvorfor valgte du dette landet?

Jeg har drømt om å gå på skole og å oppleve USA siden jeg var ca 8 år gammel. Alt med USA fascinerer meg til de grader, og bare tanken på å ha en amerikansk familie og amerikansk skole gjør at jeg får frysninger. Dessuten syntes jeg engelsk er 100 ganger finere og lettere enn norsk, så ;)

Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med EF (Education First). Er ganske fornøyd med EF, er bare et par små ting jeg ikke er fult så fornøyd med, men det har bare litt med papirarbeid å gjøre :) Intervjuet var ganske skummelt, men bra, oppfølgingen er kjempebra og i år fikk vi inkludert Preparation Weekend i Oslo hvor vi fikk møte ca halvparten av studentene som reiser med EF, vi fikk møte de som har gjort dette mulig for oss, vi har vært på samlinger hvor vi har fått bøttevis med nytting informasjon! EF får 4.8 av 5 stjerner av meg :)Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Som alle andre kunne jeg godt tenke meg å ende opp i California, men sammen med det står både Nevada, Utah, Kansas, Oklahoma og Arizona på ønskelisten!

Har du fått vertsfamilie eller gjort stats/regionsvalg?

Nei og nei. Har vært litt problemer med noen av papirene mine som ikke ble registrert hos EF, så har ikke fått familie enda :)

Skal du på forberedelsesleir?

Nope. Skulle gjort kjempemye for å kunne reise til USA I DAG sammen med de som skal på camp, men jeg meldte meg ikke på.

Hva gleder du deg mest til?

Aller mest gleder jeg meg til å oppleve den amerikanske kulturen på nært hold, få meg en amerikansk familie, oppleve High School og prøve ut nye ting.

Hva gruer du deg mest til?

Gleder meg ikke noe særlig til å si hade til familien og vennene mine nå når jeg skal dra, og de jeg får over there når jeg skal hjem. Alle studentene jeg har snakket med som har vært, sier at det aller værste med utvekslingen er å si hade til de vennene og familien du får i landet ditt. Gruer meg også en del til selve reisen over (er ikke noe spesielt glad i å fly) og første skoledag.

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Haha, hvordan formulere dette? Jeg er LAT. Med store bokstaver. Jeg beveger meg ikke nær så mye som jeg burde, å det er jeg fullstendig klar over å prøver å gjøre noe med. Men to ting jeg kunne tenke meg å prøve i USA er basketball og dans! Jeg FORGUDER basketball, så hadde vært ganske kult å faktisk kunne spille det også ;)Hvem kommer du til å savne mest?

Kommer såklart til å savne hele familien min og alle vennene mine, men de jeg kommer til å savne aller mest er min nærmeste familie, Unn Helene, Susann og min søte kattepus.

Skal du på organisert tur med organisasjonen din?

JA! Skal mest sannsynlig til Hawaii hvor jeg forhåpentligvis får møte igjen noen jeg møtte på Prep Weekend vi var på i Juni!

Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i landet ditt:

FIRE steder? Hallooooo.... Umh. Har jo vært i LA, NYC, Las Vegas og Washington D.C, så kan vel styke de av listen. De fire stedene må nok bli: Hawaii, Miami, Orlando og Seattle :)Har foreldrene dine støttet deg hele veien eller har de vært skeptiske?

Hadde det ikke vært for mine fantastiske foreldre, kunne jeg ikke dratt. De var såklart utrolig skeptiske i starten, men jeg har snakket om dette året i mange år nå, så det kom ikke akkurat som en overaskelse på dem. De har vært helt fantastisk støttende når det kommer til drømmen min, og jeg er evig takknemlig for at de er så forstående.

Skal noen av vennene dine/noen du kjenner på utveksling?

Ja! Marte (<-link) dro faktisk i dag! Ellers skal Sofie til Chile og Gina skal til USA!

Tror du dette blir et bra år?

Jeg prøver å ikke ha for store forhåpninger til hvordan året kommer til å bli. Jeg vil heller ha en positiv overaskelse enn en skikkelig nedtur, men jeg tror såklart året kommer til å bli bra. Alt har med hva du innstiller deg på, ikke ha for høye krav og forventninger, si JA og da kommer året mest sannsynelig til å bli smashing! :)

 

Om noen har noen spørsmål utover dette, bare legg igjen en kommentar ;)


kommentarer: 2Hellas 2013 + update

 • Skrevet 22.07.2013
 • Klokken 14:45

Hey!

Jeg beklager for ekstremt dårlig blogging de siste ukene. Eller, egentlig generelt, er dødsdårlig på å blogge...

Uansett, kom hjem fra Hellas på fredag, dro å tok en vaksine, sov hele dagen, så fra lørdag til søndag var jeg med Susann. Bruker all tiden jeg har tilgjengelig til å være sammen med vennene mine. Desverre fikk jeg en telefon fra EF mens vi var i Hellas om at de manglet noen av helsepapirene mine, som jeg viste at jeg hadde sendt til dem, og at jeg ikke kunne få familie før de fikk disse dokumentene. Men siden jeg har såpass fantastiske foreldre, dobbelsjekka de mailen min og ringte EF for å fikse opp i problemet. Noe de tydeligvis ikke hadde fått til da de skulle sende meg navnet på en vaksine jeg måtte ta med en gang jeg kom hjem.. Håper virkelig det fikser seg snart, er utrolig lei av å vente. Marte drar allerede på tirsdag, og det samme med alle som skal på Camp før skolene begynner. Er mildt sagt sjalu på dem.

Nok om det, over til Hellas!
Vi bodde på samme hotel som vi bodde på da vi var på Kreta for fem/seks år siden, nemlig Atlantica Caldera Beach Resort. Det var nyoppusset når vi kom nå, og jeg har hatt to fantastiske uker i solen med min kjære familie. Vi dro inn til Chania en dag siden hele gjengen var så solbrente, og da fikk jeg svidd av litt penger *host host*. Ellers har vi spilt mini golf (tapte så det sang etter, haha), spilt sånn 50 omganger med Mattis (kortspill), vært på stranda, ved bassenget, spist utrolig mye god mat, trådd mye i gatene i Platanias også var meg, pappa og Malin på Fish Spa!

Roll pictures:


Rommet til meg og Malin. Endte med at vi lå nede på sofaen, for det er var i en åpen 2. etasje, uten AC..... Snakk om varmt.


Har flere bilder, men alt har tydeligvis ikke lastet seg over til Macen, så resten legger jeg ut senere! :)


kommentarer: 0Greetings from Crete!

 • Skrevet 06.07.2013
 • Klokken 22:44

Hey!

Sitter på hotellrommet å prøver å blogge.. Eneste dagene blir brukt til her nede er soling, bading, bittelitt shipping og kortspill! Er manko på fine gutter på hotellet, men det kan ha noe med at jeg muligens begynner å bli litt gammel for familie hotel.. Får ikke til å laste opp bilder, menmen! Skal få det til neste mulighet jeg har til pase bra nett!

- Marthe


kommentarer: 0MARTHE BLIX

Welcome to this crazy little world of mine
hits