VASE + skole

 • Skrevet 20.02.2014
 • Klokken 00:31

Aloha!

I helgen var jeg på en konkurranse som heter VASE, som da er en kunst konkurranse. Jeg fikk 4 på et av bildene mine, som betyr at jeg var med i vurderingen til State. De valgte bare et bilde fra min divisjon, så kom ikke til state, men fikk medalje siden bildet mitt kom til vurderings runden! På skolen det ble holdt på, hadde di en gang som har nytt tema hvert år, og i år var det The Hunger Games som var temaet. Var utrolig stilig!

Søndag ble Coco 1 år, så vi var i Plano for å feire dagen hennes.

På mandag var det President's Day, så jeg og Summer satte opp Amerikanske flagg rundt forsiden av skolen og hengte opp Tweets av sitater av alle presidentene USA har hatt. Ellers har det vært en treig uke så langt. Dro til Rue 21 etter skolen i går for å kjøpe bikini til Hawaii! Bare 10 dager nåååå

Her er litt bilder fra uka:


Coco <3

Summer <3Joshua<3

- Marthe


kommentarer: 0HAPPY VALENTINES DAY

 • Skrevet 15.02.2014
 • Klokken 00:43

Aloha!

Som de fleste vet, så er Valentines en ganskestor greie her i USA. Så i går kveld bakte jeg og Reighley rundt 50 cup cakes som vi har gitt ut til lærerne og vennene våre. Lagde også hjemmelaga kort som jeg gav til randome personer på skolen.

Da jeg kom ned på kjøkkenet i dag tidlig, lå det Valentins kort og hjertesjokolade fra mom og dad!
Fikk bamse, sjokolade og kort fra David også :)
I kor timen overrasket Summer meg med en pose full av alt amerikansk hun kom på, så den var full av godis og Silly String + et supersøtt kort! Så i lunsjen kjøpte jeg blomster og sjokolade til Summer, som hun ble utroling glad for!
Kjøpte en blomst til Tristan, Sydney, Dariel, Kindell og mom også :) Herlig å se folk smile!

- Marthe


kommentarer: 0Best, but worst

 • Skrevet 12.02.2014
 • Klokken 04:40

Å være på utvekslig er en berg-og-dal bane av følelser og inntrykk. Det er det beste og værste året av livet ditt. Du er i et nytt land, i en ny kultur, helt alene. Familien og venner er kanskje på andre siden av jorda, eller i nabolandet, du er uansett på egenhånd. Du flytter inn med noen du ikke kjenner overhode, du begynner på ny skole hvor du ikke kjenner en sjel, muligheten for at du ikke kan språket utrolig godt er stor. In the end er det verd det, verd alle tårene, iallefall for meg. Den håpløse følelsen av å ikke han noen som kjenner deg ut og inn, som elsker deg uansett hva du gjør. Dette året er uten tvil den beste avgjørelsen jeg noen sinne har tatt, men det er også den værste. Så langt har dette året vært en fast forward film av tårer, smil, minner, latter, følelsen av håpløshet, savn og kjærlighet. Jeg vet hvem som fremdeles kommer til å være der for meg når jeg kommer hjem, som støtter meg uansett hvilke valg jeg tar. Jeg vet hvem som setter sine egene følelser til side for å se at jeg lever drømmen min, selv om jeg er omtrent 24-30 timer reisetid unna dem. Jeg vet hvem som elsker meg, uansett hva jeg finner på å gjøre. Og jeg kunne ikke vært mer takknemlig for de personene som alltid vil være der, uansett hva.

Vertsfamilien, om du er like heldig som meg, kommer til å bli som en andre familie. Og da mener jeg at alt som tilhører i en familie kommer. Krangling, tårer, og unedelig med kjærlighet. Min vertsfamilie behandler meg som jeg skulle vært deres eget barn, og jeg kunne ikke vært mer takknemlig for dem. Du får se et perspektiv av deg selv som du kanskje ikke viste du hadde. Du blir satt i situasjoner hvor du må finne ut hva du skal gjøre uten hjelpen fra mamma eller pappa.

Å kommunisere med de som sitter hjemme kan være utfordrende til tider. Jeg har en 7 timers tidforskjell, så de helgene og eventuelle fridager er de mulighetene jeg har til å snakke med de som står nærmest til hjertet mitt. Og jeg griper hver sjangse jeg får til å snakke med dem. Det er vanskelig, ingen tvil om det. Det er ikke bare å plukke opp telefonen å ringe hjem. Jeg kan ikke bare sende en melding å forvente å få svar innen 10 minutter. Etter nesten 6 mnd i USA, kan jeg trygt si hvem som er mine ekte venner. Hvem som tar seg tid til å sette seg ned å snakke meg. Hvem som tar seg tid til å droppe hva enn de holder på med fordi de vil snakke med meg. Hvem som støtter meg.

Støtten fra de hjemme er det viktigste du har gjennom et år borte. Du må ta valg for det du tror er best for deg selv, så stole på at det er det rette valget, uten å få noe mening fra de du bryr deg mest om.

En ting jeg kan si, er at jeg ikke angrer ett sekund på valget jeg tok. Dette har vært det beste året av mitt liv så langt. Jeg unner alle som skal på utveksling i fremtiden å få samme opplevelse som meg. Jeg unner alle denne livserfaringen. En erfaring som er gull verd. Du vokser så utrolig mye på 10 mnd. Du blir mer selvstendig. Du lærer deg å takle vanskelige situasjoner. Du lærer deg å kommunisere med mennesker fra andre kulturer. Du lærer om en ny kultur som du kanskje tror du kjenner fra TV, men som er så mye mer enn det som vises på TV skjermen. Du er kanskje like heldig som meg, og finner ut hvem du egentlig er, og hva du virkelig brenner for.

USA har vært drømmen min i mange år, og jeg kan trygt si at Texas overgår drømmen.

Tusen takk til EF Foundation for Foreign Study, og til famlilen og vennene mine for å gjøre drømmen min virkelig.Om du har noen spørsmål om utvekslig, bare spør!

- Marthe


kommentarer: 0Welcome To Texas

 • Skrevet 09.02.2014
 • Klokken 23:16

Aloha!

EF har en konkurranse hvor man kan vinne tur til Hawaii, og om du allerede har bestillt, kan du vinne pengene tilbake. Så jeg har da laget en video av en dag i mitt liv her i Texas. Hope u enjoy!

- Marthe

 


kommentarer: 0UIL Solo & Ensamble

 • Skrevet 09.02.2014
 • Klokken 01:52

Aloha!

Kom hjem fra Keller for et par timer siden. Var så sykt nervøs før jeg skulle inn å synge. Dommeren var heldigvis veldig snill og hun smilte hele tiden. Fikk karakteren 2, på en skala fra 1 til 5 og 1 er best. Ble trekt poeng for at jeg rota til rytmen på et vers og fordi uttalen på ordene ikke var perfekt. Er utrolig fornøyd med det jeg gjorde. Synger alto, og sangen jeg hadde var soprano, som er mye lysere enn alto. Nådde noen toner jeg har slitt med lenge. Ventetiden på Timber Kreek High School ble tilbrakt med at jeg og Summer så på Dear John, øvde til Spring Concert, løp rundt i gangene og tok alt for mange bilder på badet.

- Marthe


kommentarer: 0Busy busy busy

 • Skrevet 07.02.2014
 • Klokken 05:11

Aloha!

Vanlige åpningen på disse innleggene er vell "beklager" blablabla.... Ja.
Har hatt utrolige mye å gjøre siden jul med eksamener, øving til UIL, yearbook, kirka osv.

På lørdag skal jeg til Keller, TX for å være med på UIL Solo & Ensemble. Er helt syyykt nervøs. Så, neste helg har jeg VASE, som er en kunst konkurranse. Om bildene mine er bra nok, får jeg være med på state. Krysser fingrene. Fra 21. til 23. skal jeg på kirke camp. Heldigvis er kirka her veldig ulik kirka hjemme, så det er faktisk ganske morsomt. Så, 1.mars bærer det til HAWAII. Kan ikke beskrive hvor utrolig stoka jeg er. Teller ned dager, bare 22 igjen. 


Kor med Angela R, kor med Summer, Military Ball på Plano East med Angela C, kirka med Savanna, Saginaw Student Council, A Honor Roll Certificate, fried aligator med dad, Reighley og Gentry, snø i Texas, kaldt ute.......

- Marthe


kommentarer: 0MARTHE BLIX

Welcome to this crazy little world of mine
hits