Utvekslingsutfordring

  • Skrevet 24.07.2013
  • Klokken 12:45

Ville blogge noe i forbinnelse med utvekslingen siden tiden nærmer seg for å forlate lille Norge, så så jeg en annen som skal på utveksling hadde postet en utfordring, så jeg googlet det, og alle hadde egentlig den samme utfordringen men hentet litt fra forskjellige, så here we gooooo!

Hvor skal du dra på utveksling?

Jeg skal til USA! 

Hvorfor valgte du dette landet?

Jeg har drømt om å gå på skole og å oppleve USA siden jeg var ca 8 år gammel. Alt med USA fascinerer meg til de grader, og bare tanken på å ha en amerikansk familie og amerikansk skole gjør at jeg får frysninger. Dessuten syntes jeg engelsk er 100 ganger finere og lettere enn norsk, så ;)

Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med EF (Education First). Er ganske fornøyd med EF, er bare et par små ting jeg ikke er fult så fornøyd med, men det har bare litt med papirarbeid å gjøre :) Intervjuet var ganske skummelt, men bra, oppfølgingen er kjempebra og i år fikk vi inkludert Preparation Weekend i Oslo hvor vi fikk møte ca halvparten av studentene som reiser med EF, vi fikk møte de som har gjort dette mulig for oss, vi har vært på samlinger hvor vi har fått bøttevis med nytting informasjon! EF får 4.8 av 5 stjerner av meg :)Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Som alle andre kunne jeg godt tenke meg å ende opp i California, men sammen med det står både Nevada, Utah, Kansas, Oklahoma og Arizona på ønskelisten!

Har du fått vertsfamilie eller gjort stats/regionsvalg?

Nei og nei. Har vært litt problemer med noen av papirene mine som ikke ble registrert hos EF, så har ikke fått familie enda :)

Skal du på forberedelsesleir?

Nope. Skulle gjort kjempemye for å kunne reise til USA I DAG sammen med de som skal på camp, men jeg meldte meg ikke på.

Hva gleder du deg mest til?

Aller mest gleder jeg meg til å oppleve den amerikanske kulturen på nært hold, få meg en amerikansk familie, oppleve High School og prøve ut nye ting.

Hva gruer du deg mest til?

Gleder meg ikke noe særlig til å si hade til familien og vennene mine nå når jeg skal dra, og de jeg får over there når jeg skal hjem. Alle studentene jeg har snakket med som har vært, sier at det aller værste med utvekslingen er å si hade til de vennene og familien du får i landet ditt. Gruer meg også en del til selve reisen over (er ikke noe spesielt glad i å fly) og første skoledag.

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Haha, hvordan formulere dette? Jeg er LAT. Med store bokstaver. Jeg beveger meg ikke nær så mye som jeg burde, å det er jeg fullstendig klar over å prøver å gjøre noe med. Men to ting jeg kunne tenke meg å prøve i USA er basketball og dans! Jeg FORGUDER basketball, så hadde vært ganske kult å faktisk kunne spille det også ;)Hvem kommer du til å savne mest?

Kommer såklart til å savne hele familien min og alle vennene mine, men de jeg kommer til å savne aller mest er min nærmeste familie, Unn Helene, Susann og min søte kattepus.

Skal du på organisert tur med organisasjonen din?

JA! Skal mest sannsynlig til Hawaii hvor jeg forhåpentligvis får møte igjen noen jeg møtte på Prep Weekend vi var på i Juni!

Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i landet ditt:

FIRE steder? Hallooooo.... Umh. Har jo vært i LA, NYC, Las Vegas og Washington D.C, så kan vel styke de av listen. De fire stedene må nok bli: Hawaii, Miami, Orlando og Seattle :)Har foreldrene dine støttet deg hele veien eller har de vært skeptiske?

Hadde det ikke vært for mine fantastiske foreldre, kunne jeg ikke dratt. De var såklart utrolig skeptiske i starten, men jeg har snakket om dette året i mange år nå, så det kom ikke akkurat som en overaskelse på dem. De har vært helt fantastisk støttende når det kommer til drømmen min, og jeg er evig takknemlig for at de er så forstående.

Skal noen av vennene dine/noen du kjenner på utveksling?

Ja! Marte (<-link) dro faktisk i dag! Ellers skal Sofie til Chile og Gina skal til USA!

Tror du dette blir et bra år?

Jeg prøver å ikke ha for store forhåpninger til hvordan året kommer til å bli. Jeg vil heller ha en positiv overaskelse enn en skikkelig nedtur, men jeg tror såklart året kommer til å bli bra. Alt har med hva du innstiller deg på, ikke ha for høye krav og forventninger, si JA og da kommer året mest sannsynelig til å bli smashing! :)

 

Om noen har noen spørsmål utover dette, bare legg igjen en kommentar ;)


kommentarer: 2
Ulricke Alette

24.07.2013 kl.13:45

Dette går nok bare bra! Jeg har vært i Japan i over 1 mnd og tiden FLYR av gårde, det skjer noe hver eneste dag. Så blir nesten ikke tid til å savne de hjemme. Du kommer nok til å kose deg masse, lykke til! :D

Marthe Blix

24.07.2013 kl.13:46

Ulricke Alette: Åhh, tusen takk :D Gleder meg kjempemye til å dra!

Legg igjen en kommentar

MARTHE BLIX

Welcome to this crazy little world of mine
hits