Kroppspress og selvbilde

  • Skrevet 23.05.2013
  • Klokken 22:28

Hei alle sammen!

Vet jeg har blogget om dette temaet før, men det innlegget ble rotete og jeg ikke ikke fram mine egentlige meninger, så da en i klassen min viste meg et bilde av en Victorias Secret modell i dag og sa "Slik burde alle jenter se ut!" (forhåpentligvis bare på tull) på skolen i dag, tenkte jeg det var på tide å ta opp saken igjen.

Jeg er personlig alt annet enn tynn og fit, men jeg er verken overvektig eller feit. Jeg er ganske sikker på at mange ville plassert meg i kategorien "feit", men jeg vet selv at jeg ikke er det. Såklart, jeg har ekstra fett på kroppen, og det har jeg hatt helt siden jeg var liten. Selv skulle jeg så klart ønske at jeg var tynnere osv, men over det siste året har jeg lært meg å være fornøyd meg meg selv. Jeg mener, jeg har hofter, en ganske så tynn midje og store pupper, så hva er vell litt ekstra fett på magen?

Det at noen folk mener at du ikke kan være velltrent og samtidig ha litt ekstra på kroppen, syntes jeg er helt bakvendt. Jeg har kanskje ikke den beste kondisen, men til gjengjeld er leggene mine nesten bare muskler, og armene mine er også ganske bra trent selv om det ikke vises like godt som det ville gjort om jeg var tynnere.

Ikke missforstå, de som er fit har mest sannsynelig jobbet beinhardt for den kroppen de har. Men jeg mener bare at du faktisk kan være velltrent selv om det kanskje ikke ser slik ut.Sannheten i det bilde er rett og slett skremmende. De fleste av vennene mine sier hele tiden hva de kan forbedre med seg selv og hvor feite de er og at de burde gå ned i vekt. As if. Haha, sorry, men jeg syntes egentlig at de burde ta seg en titt i speilet å se hvor fantastisk fine de faktisk er, for jeg er missunnelig på hele gjengen jeg. Det tok så lang tid før jeg oppfattet at alle modellene jeg ville være som hadde samme type kropp. De aller fleste av modellene er natulig tynne (yes please), og trenger somregel ikke gjøre så forbanna mye for å holde kroppen sin. Nå, slike budskap som på bildet over får meg virkelig til å se rødt. Å oppfordre unge jenter til å slutte å spise er utrolig provoserende. For fun fact, det funker faktisk slik at om du slutter å spise vil kroppen din få et sjokk å holde på alt fettet den har, så når du da begynner å spise igjen, vil du legge på deg. Var en periode jeg trodde dette var løsningen, men det var det åpenbart ikke. Du kan også få varige problemer, som for eksempel: Jeg var ALDRI sulten før, aldri. Måtte tvinge i meg mat, for jeg ble kvalm når jeg spiste. Er heldigvis mye bedre nå.. Er nesten sulten 24/7 for tiden, noe jeg tar som en positiv ting for jeg får opp forbrenningen min.

Men hovedpoenget med denne laaaange teksten er at du er nydelig uasett form, kjønn å farge. Du er unik. Du er vakker. Du er deg. Hold hodet høyt, gå med de klærne du vil å vær stolt av deg selv! For guess what, uansett hvordan du ser ut, vil du finne den personen som syntes du er nydelig akkurat som du er etterhvert.Setter stor pris på tilbakemeldinger!

- Marthe


kommentarer: 12
Marie

23.05.2013 kl.22:41

Utrolig bra skrevet!

Jentevakta

23.05.2013 kl.22:46

Hei, Marthe! Dette er et kjempeviktig og bra innlegg!! herlig at du har disse sunne holdningene og sprer dem- det ønsker vi i Jentevakta også å gjøre :) stikk gjerne innom bloggen vår og les!

Stå på! *klem fra oss i Jentevakta :)

Arctic Girlie

23.05.2013 kl.23:14

Du ser fantastisk ut - og jeg elsket å lese blogginnlegget ditt! <3

Gina Elena

23.05.2013 kl.23:20

Dette var veldig bra skrevet av deg:-) Er også ganske enig :D

Lene Cecilie

24.05.2013 kl.02:38

så eni!!

kunsten

24.05.2013 kl.07:24

Enig!

Else Maria Lie

24.05.2013 kl.09:37

Dritbra skreve, Marthe! :D Digga det, så eni!

Marthe Blix

24.05.2013 kl.14:43

Else Maria Lie: tusen takk :D

Amrin Singh

24.05.2013 kl.16:35

Kjempe bra innlegg! Er så enig med alt du har skrevet!

25.05.2013 kl.00:37

Så bra at du er fornøyd med egen kropp! Men at det du skriver kan jeg ikke være helt enig i, det å være litt overvektig (ikke at jeg antyder at du er det, for jeg kjenner deg ikke) kan ha sine ulemper slik som man kan få av å være undervektig. Det går på hjerte- og karsykdommer, man blir mer utmattet og går rett og slett negativt utover egen kropp og helse. Det er absolutt ingen hemmelighet at flere i Norge som jeg da antyder til unge blir stadig feitere, og selv om det er det "presset" på egen helse og kropp er det faktisk bra å være på gj.snittet. Det er også sånn at stadig flere unge blir latere, som rett og slett går utover skolegang, jobb o.l.

Så fremst av alt kan man være litt overvektig, men å spise 24/7 som du skriver (?) så blir dessverre ikke forbrenningen så mye bedre, mer eller mindre enda verre. For å få bedre forbrenning må man spise rett som vil si sunn mat, og trening. Der egentlig trening og kosthold går hånd i hånd. Og hvis man er litt overvektig og er godt fornøyd med det er det fortere å komme enda lengre opp i vekt.

Marthe Blix

25.05.2013 kl.10:56

Anonym: Skrev ikke at jeg spiste 24/7, sa jeg var sulten 24/7, stor forskjeld der :)

28.05.2013 kl.00:48

Beklager det, leste feil. :-) At du er sulten 24/7 er heller ingen god antydning til at du får en god forbrenning heller. Dog hvis man har x antall treninger i uka med høy itensitet der man så å si er hele tiden i aktivitet er det normalt å være sulten store deler av tiden, ja. Fint innlegg uansett, og som sagt så er det bra du er fornøyd med kroppen din! Stå på!

Legg igjen en kommentar

MARTHE BLIX

Welcome to this crazy little world of mine
hits